Content Marketing

Content Marketing handler om å lage innhold som sprer seg til de segmentene en ønsker å nå. God Content Marketing handler om å lage innhold som sprer seg til segmentene du ønsker og trigger dem til å gjøre det du ønsker.

content marketing handler mye om gode historierDenne presiseringen er viktig. For selv om det er kjekt å nå ut til målgruppene og få det gamle markedssjefer kaller «reach» – er det for svakt i den digitale verden vi lever i nå. Du må evne å engasjere med innholdet ditt på en måte som ikke bare aktiviserer målgruppen, men som også hjelper din virksomhet å nå forretningsmessige mål.

Om du lager en video på YouTube som blir sett av 100 000 er det hyggelig nok, men ikke kall det Content Marketing om det ikke fører til et eneste besøk på nettsiden eller i butikken.

Formålet med Content Marketing

Jeg henger opp formålet med content og Content Marketing på tre knagger:

1: Attraction:

Noe innhold har som formål å trekke trafikk til nettsiden – eller til virksomheten ellers om en vil se det i et litt større perspektiv.

Her snakker vi om blant annet søkemotoroptimalisert (SEO) innhold, magnetiske lenketekster (les: gode overskrifter) og viralt innhold som er fristende å dele (Verktøy, inforgraphics, gode produkter, videoer osv.).

2: Conversion:

Noe innhold skal få folk til å utføre en handling og gjerne inngå en relasjon: Det kan være å gi fra seg en epostadresse, ringe et kundesenter eller kjøpe noe.

Det som er viktig her er klare brukeroppgaver, gode call to actions og ikke minst en skikkelig value proposition. Innhold som forklarer hvorfor kunden skal kjøpe av nettopp deg.

Whitepapers, gratis demo, nyhetsbrev, events og ikke minst skikkelige kontaktskjema er innhold som bør vurderes her, men ikke glem å tenke tone of voice og solid arbeid med de vanlige nettsidene.

3: Consumption:

Noe innhold har som formål å få folk til å ville komme tilbake, faktisk bruke produktet/tjenesten og få max nytte av det.

Dette er spesielt viktig for virksomheter som selger årslisenser, timer og annen repeat business, men alle merkevarer defineres av om folk bruker dem eller ikke. Å få igang et reellt konsum bør være en prioritet for alle som driver markedsføring.

Her snakker vi om How To’s, nyhetsbrev, inspirasjon i ulike former. Jeg har også lyst å legge til brukervennlighet, navigasjon, grafisk design og dybde på innholdet. Ingen gidder å komme tilbake til en nettside som er vanskelig å bruke. Men i streben etter å gjøre nettsiden enkel og lekker, må en heller ikke glemme å gi folk lyst til å komme tilbake. «jeg fikk gjort det jeg kom for, men det så ikke ut som de hadde mye spennende der«.

Denne kjøpsprosesstankegangen syns jeg er veldig nyttig når en skal finne ut av en virksomhets behov for innhold. Noen er opphengt på konvertering og glemmer de to andre, mens andre er overfokusert på å skaffe trafikk og glemmer å konvertere denne.

Hva med merkevarebyggingen?

Innholdsmarkedsføring handler også om merkevarebygging. Merkevarens design, tone of voice og value proposition må være gjenkjennelig i hele kundereisen og evne å skape langsiktige emosjonelle bindinger. Det kan være lett å glemme i en digital verden der en beviselig kan si at «Tekst A konverterer bedre enn tekst B» eller «Farge X på kjøpsknappen gir mer salg enn Y». Da kan mange ofre merkevaren på sub-optimaliseringens bord.

Men poenget i marketing er at vi skal attrahere, konvertere og skape lojale kunder og ambassadører gjennom en konsistent opplevelse. Vi skal selvsagt optimalisere alt vi orker, men det må skje med en dyp forståelse for posisjonering av merkevaren og den innsatsen som legges ned for å drive potensielle kunder inn i kjøpsreisen.

Ulike former for Content Marketing

Hvilken innholdsform er smartest å bruke for å få max effekt av content marketing? Video? Infographic? Musikk? Blogg? Det er et helt håpløst spørsmål å svare på. Du kan selvsagt være heldig og ri på en trendbølge. Var du den første som lagde en infographic ble den nok spredd mer enn innholdet i den fortjente.

Vanlige virksomheter må imidlertid konsentrere seg om målgruppeforståelse og hvordan de kan koble målgruppe og forretningsmål sammen ved bruk av innhold. Lage en innholdsstrategi. Form og farge kommer senere.

-.– -.– –.. -.– -.– –.. -.– -.– –.. -.– -.– –.. -.– -.– –.. -.– -.– –.. -.– -.– –..

Jeg kommer til å forlenge/forkorte/forbedre denne artikkelen etterhvert. Gi gjerne innspill og forslag i kommentarfeltet eller til kaaregarnes@gmail.com

Kåre Garnes

1 tanke på “Content Marketing

  1. Tilbaketråkk: 10 læresetninger fra Dalai Lama – og noen tanker rundt hvordan de kan relateres til webkommunikasjon | Kåre Garnes Content Marketing

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s