Julekampanjer i Google Adwords

Yess. det er den tiden på året. Du har allerede irritert deg en stund over at julemarsipanen er kommet i butikken, men det er ingen vei utenom nå. Advent er rett rundt hjørnet og folk kommer til å lete febrilsk rundt på nettet etter gode ideer til julegaver.

Derfor er det på tide å sette opp kampanjer i Google Adwords som tar sikte på julegave-markedet. (Egentlig er det vel faktisk litt sent..)

Tips til å lykkes med juleannonsering i Adwords

  • Lag en egen kampanje for jul – ikke bare en egen annonsegruppe. Da får du bedre kontroll med kostnadene, du kan sette tidsrammene kampanjen skal løpe i (ingen vits å selge julegaver etter 24. desember) og du kan lage annonsegrupper som retter seg mot ulike markeder. (F.eks. firmagaver, kalendergaver, julegaver)
  • Pause “juleord” i andre kampanjer. Har du ord i andre kampanjer som du ønsker å bruke i julekampanjen, vurder å sette dem på pause slik at du ikke slåss med deg selv.
  • Finn gode juleord. Tenk ord som “presang til far”, “julegave til den som har alt”, “firmagave”, “julebord” og så videre. Det kommer til å være knallhard konkurranse om disse ordene så vær kreativ og prøv gjerne ulike ordkombinasjoner.
  • Skriv kreative annonser. Ha gjerne de vanlige “Gode julegave-ideer”- annonsene, men prøv ut litt kreativt språk. F.eks. “Spander høne på far”. Den var kanskje litt teit, men poenget er å være kreativ på en måte som også gir kobling mot produktet. Hvis ikke får du masse klikk og ingen salg.
  • Lag jule-landingssider. Det er ingen poeng å drive en masse trafikk inn på sidene dine om du ikke konverterer denne trafikken til salg. Så tenk helhet, tenk kjøpsprosess og tenk hvordan “julekunden” oppfører seg kontra de vanlige kundene. Trenger hun klarere Call to Action? Er hun mer tilnærmelig for mersalg? OG er det da relaterte produkter eller må en tenke at nå er julegaven til far kjøpt så vi bør vise hva vi har av gaver til mor?
  • Selg gavekort! Jeg kan ikke få sagt det ofte nok. Ikke bare elsker folk å kjøpe dem, de er billige og raske å distribuere, og – nå må du hente hent økonomisjefen – 1 av 10 gavekort blir ikke brukt.(!!!) Det betyr penger rett i lomma.

Dette kan også være en fin anledning til å prøve innholdsnettverket til Google Adwords. Det pleier å gi veldig lite klikk, men før jul er det mange som surfer rundt og leter etter ideer så det er verdt å teste. Prøv alt, mål alt og gjør mer av det som fungerer. Det er oppskriften for å lykkes på nett

Det kan være en ide å kikke igjennom disse gamle bloggene:

PS: Før julebordet bør du memorere punkt 1 i denne artikkelen.

Av Kåre Garnes@kaaregarnes

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s